nedeľa 9. februára 2014

2x S-89 (Spitfire LF Mk.IXe) - kokpity

Kokpity mám skompletované, aspoň v takom rozsahu, že ich môžem vložiť do trupov a tie uzavrieť. Použité detaily sú hlavne z Marabu sady M72014, ostatné vyrobené z olovených drôtikov, evergreenov atď. Základný nástrek kokpitov je urobený akrýlovkou Tamiya XF-71, prístrojové dosky XF-69, sedačky XF-64 a pútacie pásy XF-55. Ostatné detaily sú vymaľované za pomoci farieb Vallejo Color, Revell Aqua a Humbrol Acrylic.


7 komentárov:

  1. super. neuveritelne.zas spica:) predosly koment mi nezverejnilo..filtrujes to?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no úplně super to není...

    ty pásy jsou špatně...

    ten kus ve tvaru Y má být ZA SEDAČKOU uchycen k trubkové konstukci na přepážce, na ramenou se spojuje s druhým párem popruhů které vedou tak jak je předvedeno skrz přepážku, pod skleněným tunelem je spona a přechod na lanka, ta potom vedou dozadu do trupu kde je napínací mechanizmus, ovládaný lankem a páčkou z kokpitu...
    tak jak to je teď je to hloupé, chlělo by to alespoň tu nadbytečnou část popruhů ze sedaček odstranit...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No ak je hlúpe sa držať manuálu, tak to mam hlúpo. Ale aj tak vďaka za tip, nabudúce pozriem hlbšie túto vec, ako je to naozaj správne, teraz to ostane podla návodu. Nadbytočnú časť popruhov som nečistil zámerne, cez pracky môžu prečnievať predpokladám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ty pásy byly takto:
    http://petr3342.blogspot.cz/2014/02/blog-post.html
    pokud je to co je na modelu v návodu, pak je v návodu na 1000% chyba...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vďaka Petr, uložil som si to. Pri budúcej stavbe to použijem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pozrel so msi viacero fotiek a tie pasy mi pridu spravne nalepene. Pretoze mozu byt aj v takej konfiguracii, boli pouzivane vselijak pretocene, vytocene, pokrcene. tu su nejake resinove diely a vidno to pekne: http://www.ultracast.ca/products/48/020/Ultracast_48020_Product.jpg

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nabudúce skúsim tu sedačku celú zmonotvať nenastriekanú aj s pásmi a budem pásy maľovať na nej ako na resinovej sedačke, to bude najlepší postup. Potom ten Y pás ľahšie zaháknem smerom za sedačku.

    OdpovedaťOdstrániť