streda 30. januára 2013

Spitfire Mk.IXc/Mk.XVIe, 3x AZ 1/72 - kamufláže, 6.časť

Ktorá činnosť počas stavby je hneď po brúsení tmelu a opravách paneláže druhá najzdĺhavejšia, dookola opakujúca sa a najmenej obľúbená? No predsa nekonečné maskovanie!

Maskovanie pred nástrekom žltých identifikačných pásov na kamuflované spity. Na obluky om použil 3M pásku (modrá), zvyšoka klasická kabuki.

Vymaskovanie predných krytov motorov, ktoré boli v pôvodnom vyleštenom NMF prevedení. Predtúm som už rozlíšil výskové a smerové kormidlá, potiahnuté plátnom, na ktorom aj Silver speed sa mierne inač leskla ako na kovovm draku.

Po nástreku žltej na kamuflované spity som sa nakrátko vrátil k striebornej deviatke GZoS. Trocha som ofúkal paneláž zriedenou Tamiya X19. Na krídlach som prešiel hlavne linky v smere letu a na trupe linky kolmo dolu. Robím to pred nálepkami, chcem trocha rozbiť veľmi jednoliaty strieborný povrch. Hlavne menej ako viac, ale radšej niečo ako nič :) A hlavne nič neprepáliť. Po nálepkach samozrejme povrch skončí pod štandardným patinovaním akoby bol kamuflovaný, vrátane washu, oškrabania a ošlapania. Predsa len to bol nástrek a nie NMF.

1 komentár: