nedeľa 14. marca 2010

Wellington Mk.X, 311.sq RAF, Trumpeter 1/72-farbenie interiérov (41.hodina)

Trocha farby do interiérov. Nastriekal som základné farby a začal vymaľovávať detaily. Najprv do priestorov za pilotom, ktoré budú minimálne viditeľné, resp. vôbec nebudú viditeľné. Ako základné farby som použil:


Tamiya XF-68 (NATO Brown) - impregnovaný plátený poťah trupu
Tamiya XF-24 (Dark Grey) - predný priestor (piloti, bombometčík)
Tamiya XF-52 (Flat Earth) - drevená podlaha a preklížkové priečky
Tamiya XF-69 (NATO Black) - sedačky, prístroje, nábojové schránky a iné detaily
Humbrol 78 (Cockpit Green) - častí konštrukcie, detaily


Všetky farby sú akrýlové. Vodovky Humbrol riedim akrýlovým riedidlom Tamiya X-20A v pomere aspoň 1:6 v prospech riedidla v prípade že ich striekam. Ak ich nanášam štetcom, tak ich riedim destilovanou vodou v pomere cca. 1:2 v prospech vody.


Povrch je kompletne streknutý lesklým lakom Tamiya X-22, aby sa mi na záver olejovky pekne zalievali do kútov...


Konštrukcia je nafarbená Vallejo Colour Silver 70997. Moc túto farbu nemám rád, ale na túto konštrukciu je vyhovujúca, hlavne keď je nebude skoro ani vidieť. Na maľovanie ostatných detailov používam radšej Revell Aqua Silver 90. Ostatné drobné detaily sú streknuté alebo vymaľované s rôznými odtieňami Vallejo Colour.


Na budúce budem pokračovať s vymaľovávaním prednej častí kokpitu, ktorá bude najviac viditeľná a ktorá je zatiaľ jednotne tmava šedá. Tiež ešte pribudne hromada detailov z Eduard sady. No ešte chvíľu potrvá, pokiaľ to trocha vo vnútri ožije :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára