utorok 3. januára 2012

MiG-23 Control Surfaces, R.V.Aircraft, 1/72 upgrade set

Z dôvodu vylepšenia floggerov, ktoré mám momentálne rozostavané, som si objednal tieto sady v počte 3 ks. Pôvodne som váhal, či ich vôbec použiť, ale migy chcem dokončiť s roztiahnutými krídlami a v tomto prípade sady podstatne oživia výsledok. Definitívne rozhodnutie som urobil po prezretí prvých fotiek tejto novinky, ktoré sa objavili na nete. Teda  šiel som do nich s pocitom, že neobjednávam mačky vo vreci. Po rozbalení setov sa nakoniec len potvrdila správnosť môjho rozhodnutia :)

Sada obsahuje resinové diely, jeden set leptaných dielov, návod a CD s napálenými fotkami. Spomenutý obsah je bezpečne zabalený v tuhej, zhora otvárateľnej krabičke.

Okrem očakávaných resinových a leptaných ovládacích plôch, klapiek a pod., sada obsahuje aj kompletne nové resinove krídla a výškové kormidlá.  Z dôvodu konštrukcie krídel MiG-23 je to vlastne aj jediným rozumným riešením. Mať set len s ovládacími prvkami by bolo síce cenovo výhodnejšim riešením, ale prakticky pre väčšinu modelárov nepoužiteľným. Osobne si neviem predstaviť ako by som napr. frézoval plastové krídla z kitu, aby som mohol, kompletne "vysunúť" spoilery, vztlakové klapky a nábežné hrany. Púzdro padáka s otvoreným krytom považujem za taký malý bonus tejto sady.

Pohľady na krídla. Sú resinovou kópiu originálov z kitu, vrátane nitov a paneláže, samozrejme s potrebnými úpravami.

Smerové kormidlo:

Klapky hlavného krídla:

Sklopné nábežné hrany:

Výškové kormidlá:

Púzdro padáku a jeho kryt:

Fotoleptané diely, ktoré riešia spoilery na krídlach:

Súčasťou balenia je aj CD, ktoré obsahuje okolo 100 fotiek-detailnych pohľadov na komponenty, ktoré sú predmetom tejto sady.


Túto sadu môžem jednoznačne doporučiť. Má zmysel hlavne pre tých, ktorí aj reálne uvažujú o stavbe modelu MiG-23 od R.V.Resin a tento nie je len položkou-úložkou v kitníku. Určite v závere pozitívne zvýši celkový dojem z hotového modelu. Sety som objednal na modelimex.com

Osobne sa ešte teším na vydanie fotoleptanej výtokovej trysky pre stíhacie verzie MF/ML a "Equipment and Accessories" sadu, ktorá tiež určite napomôže k celkovému dobrému výsledku stavaných modelov.

2 komentáre: