utorok 17. septembra 2013

MiG-21SMT Fishbed-K, RV Aircraft 1/72 - Post Scriptum

Ešte sa chcem vrátiť k tomuto kitu, aj keď dvojička modelov je rozdelená a uložená vo vitrínkach v Trenčine a v Bratislave. 

Od vydania hrbatíc od RV sa občas kade tade vyskytnú debaty ohľadne tvarovej nepresnosti predného prstenca v tomto kite. Ako som už uviedol na začiatku stavby, je potrebné tento prstenec upraviť následujúcim spôsobom:

Výsledok tejto úpravy prezentujem na fotkách, kde som sa snažil porovnať obrys hotového kitu s obrysom na fotke reálneho stroja:



A ešte ako dodatok, pre úplnosť, porovnanie predku kitu od Zvezdy s originál predkom bisky. 

Treba si tiež uvedomiť, že reálna biska mala mierne odlišný predok (zväčšený priemer vstupu) oproti MF. Teda pri uvažovanej prestavbe Zvezdy na MF, okrem výmeny chrbáta, treba myslieť aj na toto, keď si potrpíme na presnosť. KP kit som už ani nefotil, lebo tam ten efekt zrezanej rúry je ešte výraznejší ako u Zvezdy.

Faktom je tiež, že nevydarený prstenec v kite SMT výrobca nahradil v novej rade MF / MFN novým kusom. V prípade tohoto prstenca nastal rovnaký problém ako v Trumpeter kite Lightning F.6. Jedná sa o problém odstreknutia tak vybrúseného predku prstenca v plaste, ako mali brokovnice alebo fishbedy. V prípade trumpeťáckej brokovnice nám situáciu uľahčuje Quickboost so svojim rezinovým prstencom...Preto som zvnútra ešte zbrusil tento prstenec v kite RV polkrúhovým pilníkom čo to dalo. 

Nijak to nechcem ďalej komentovať, každý nech si urobí názor sám, každý nech si vyberie čo mu viac vyhovuje...Ale dovolím si konštatovať že ako v roku 1984 prekonal nový KP kit v tvarovej presností pôvodný Matchbox kit, tak v 2013 prekonáva RV kit pôvodného víťaza z roku 1984.

Osobne som si vybral a začínam ďalśiu dvojstavbu RV migín :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára