streda 6. januára 2010

Atlas Cheetah D, High Planes Models 1/72

Kit len pre silné žalúdky. Ale iný spôsob, ako sa momentálne dostať k modelu tohoto exota z južnej Afriky nepoznám. Iba cez tento shortrun z Austrálie. A ani nečakám, že hlavní výrobcovia kitov sa budú hrnúť do tohoto typu, keď nie je pre nich dostatočne atraktívny ani základny Mirage III, z ktorého je Cheetah odvodený. Dôkaz, že aj z takejto stavebnice sa dá vytvoriť krásny model, publikoval jeden rumunský modelár na ARC fóre. Vlastne táto stavba ma inšpirovala ku kúpe tohoto kitu. Ale dal som prednosť dvojmiestnej verzii Cheetah D, ktorej tvary sa mi páčia ešte viac.

Stavebnica je zabalená v jednoduchej, ale pevnej krabičke. Žiadný pekný obrázok, iba nalepená perokresba so zákaldnými údajmi o stavebnici.


Nálepky obsahujú výsostné znaky v tmavo šedom a aj v zlatom prevedení.


Krabička obsahuje 4 rámčeky dielov zo svetlomodrého plastu. Ďalej sú tu zabalené resinové diely sedačiek a výtokovej trysky, plus z bieleho kovu odliaté podvozky, kolesá a prístrojové dosky. Prekryt kokpitu je vakuform. Prevedenie paneláže je negatívne a jemné. Bude ho treba trocha zvýrazniť. Podvozkové šachty sú dostatočne hlboké. Diely majú hromadu otrepov, ale pozačistení snáď to bude krajšie, ako to dokazujú aj fotky zo stavby na ARC fóre.


Snáď naberiem niekedy odvahu na stavbu tohoto kitu. Možno predtým ako ľahký tréning si postavím napr. Mirage IIIc vo farbách SAAF od AML :-)

Viac informácií o tomto atraktívnom jete: wiki, SAAF
Niekoľko fotiek pre inšpiráciu: 1,  2, 3, 4, 5

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára