utorok 3. augusta 2010

Hurricane Mk.I Early, AZ Model 1/72

Keďže je tu 70.výročie začiatku Bitky o Britániu, rozhodol som sa, že pri tejto príležitosti, úplne mimoriadne a mimo plánu, postavím model hlavného ťahúňa obranných operácií - Hurricane. Je jasné, že hlavnou hviezdou tejto bitky, v ktorej náckom* prvýkrát nevyšli plány podľa ich predstáv, bol Spitfire, ale z celkového stavu britských stíhačov predstavoval spit len 1/3. Zvyšné 2/3 boli huroše, teda skutočné ťažné kone britskej RAF v roku 1940. 

*nácek - nacista, resp. nazi, čo je skratka priaznivcov národného socializmu, u nás aj dosť nepresne nazývaných ako fašisti. Skratku začali používať nemeckí novinári v 30's a je odvodená od slova "Nationalsozialistische" v názve hitlerovej strany NSDAP.


Je úplnou samozrejmosťou, že plánovaný Hurricane dokončím v markingu niektorého z československých letcov. Konkrétne to bude stroj P/O Aloisa Vašátka z októbra 1940. 

Takže najbližšie týždne skúsim z dosť nesympatického kusu plastu a kôpky rezinu, čo vypadli z krabičky AZ Model, postaviť malý model Hurricana :) Pri tom si pomôžem s rezinovou vrtuľou a výfukmi od Quickboostu a leptami zoom od Eduardu. Všetky tieto doplnky sú určené pre iné kity, ale snáď to pôjde dohromady aj s týmto pôvodným kitom od Swordu.

No a potom už naozaj dokončím tie tri Hawky :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára