pondelok 4. apríla 2011

F-104G & F-104ASA Starfighter (2x Hasegawa 1/72)-nitovanie

Tak a po príprave som sa konečne pustil do stavby. Onitoval som všetko, čo som chcel. Držal som sa výkresov v REVI. Prvý krát som si prakticky vyskúšal nitovadlo od p.Douška, práca s nim je vynikajúca. Jeho výhodou je tiež, že diely sú vymeniteľné. Teda predpokladám, že keď zoderiem hriadelík, tak sa bude dať vymeniť :)

Už sa teším na kokpity!

Prevádzkou začali nity na krídlach nepravidelne "vykúkať" spod vrstvy tmelu:


4 komentáre:

  1. Nie som si na 100% istý, ale niektoré pramene (napr. Danny Coremans -
    DACO Products) uvádza, že krídla F-104 sú tmelené a dokonale hladké, to znamená bez nitov. Dokonca bude predávať neonitované krídla v mierke 1/48 - ako opravný set - lebo Hasegawa má v tejto mierke krídla nitované. Viď link: http://ultra.glo.be/daco/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Marcel, díki za poznámku, je trefná. Tiež som mal túto informáciu, že krídla tmelili a nemal som v úmysle ich nitovať. Ale po detailnom vyfotení povrchu dvoch starfíkov v KE a v Paríži, som postrehol, že prevádzkou začali nity nepravidelne "vykukovať" spod vrstvy tmelu. Takže rád by som niečo podobné skúsil aj na modeloch. Teda na záver by som chcel mať nepravidelné nitové rady, dúfam, že sa zadarí niečo podobné ako napr. na fotkách z mojich walkaroundov: doplnil som ich hore do článku, lebo tu sa linky blbo vkladajú :)

    Zadné polovice trupov a smerové kormidlá sú jasné, tam nity celkom dobre vidieť, čo trocha vystihuje aj hasegawa kit.

    Palo

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Áno, zdá sa, že mierne "vykúkajú". Som týmto fotkám veľmi rád, lebo dokonale dokumentujú realitu. Takže si môžeme dovoliť mierne tie nity nechať - čo bude určite zaujímavejšie ako "holé" krídlo. Teda ja ich vo štvrťke mierne pretmelím, ale určite nie úplne. Vďaka za fotky a info.
    Teším sa na Tvoju 72-jku, nech sa vydarí na 110%. Budem držať palce.

    Marcel

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tiež tak uvažujem, že niečo surfacerom zakryjem viac, niečo menej, sám som zvedavý na to.

    OdpovedaťOdstrániť