utorok 1. novembra 2011

MiG-23MF & MiG-23ML & MiG-23BN, R.V.Aircraft 1/72-kokpity (53.hodina)


Do projektu som zatiahol aj útočnú verziu BN, samozrejme tiež bude v československom markingu. Teraz sa snažím ju dotiahnuť na momentálny stav MF a ML, teda k dokončeniu kokpitu a uzavretiu prednej časti trupu. Opäť som použil originál vaňu v kombinácií s farebnými leptami od Bílka (pre kit Zvezda), sedačkou Pavla a vlastnou tvorbou. 


Dopredu sa priznávam, že som použil prístrojovku verzie MF, ktorá bola trocha rozdielna v porovnaní s BN. Nebude však až tak viditeľná a skôr som sa sústredil na zásadnejšiu prerábku lepšie viditeľného priestoru okolo zamierovača, ktorý bude tiež komplet nový.

Aby komplet prerobený kokpit vošiel do trupu, treba odrezať fixkou vyznačené častí, ktoré na záver budú nahradené novovyrobenými tenkými plechovými clonami:


Pred zlepením polovičiek trupu som vlepil v priestore za prístrojovkou plastovú doštičku hrúbky cca 0,7mm. Je to z dôvodu, aby čelný štítok sadol správne na trup. Spodnú časť zamierovača som vyrobil z evergreenov ešte pred vlepením prístrojovej dosky:

Manuál kitu odporúča použitie dielu 8, ktorý je z univerzálneho rámčeka pre všetku verzie MiG-23. BN má však úplne iný zamierovač v porovnaní so stíhacími verziami a aj priestor pod čelným štítkom je viditeľne iný. Teda všetko som vyrobil nanovo:

Aktuálny stav pred ďalším víkendom :)

2 komentáre: