nedeľa 19. januára 2014

MiG-21MF & MiG-21MFN Fishbed-J, RV Aircraft 1/72 - hotovo

Dvojička migín od R.V.Aircraft je definitívne hotová. Na oba modely som použil tie isté doplnky, konkrétne sústružené pitotky Master, rezinové lapače vzduchu a predný kužel od QuickBoost, farebné lepty-kokpity od R.V.Aircraft a lepty, exteriérové detaily, od RES-IM. 


Určite tieto kity nie sú vhodné na víkendové rýchlostavby, ale pri trocha pozornosti počas stavby nepripravia žiadne neriešiteľné problémy. Celkovo drak zapadol dohromady veľmi dobré. Pozorný treba byť pri lepení detailov, keďže manuál kitu nie je moc prehľadný a presné pozície detailov na povrchu draku nie sú naznačené. Ale celkovo je to zvládnuteľný problém ak máme k dispozícii fotky reálnych strojov alebo výkres.



Čo sa mi ale najviac páči na týchto kitoch, je ich povrch a množstvo detailov. To maximálne vyhovuje môjmu štýlu povrchoviek, kedy vďaka detailnej paneláže a onitovaniu draku sa dá maximálne pohrať s "rozbitím farebných" polí, ich zašpínením a vyšisovaním. Keby som ostal len pri téme československých, českých a slovenských MiG-21, tak postavim cez 10 originálnych a odlišných povrchových úprav. Tak je táto téma MiG-21 zaujímavá...No a nakoniec ani ten často kritizovaný predok nevyzerá nakoniec tak zle.

MiG-21MF, #7714. Marking je z časti z aršíka zo stavebnice a z časti z aršíka "MiG-21 in Czechoslovak, Czech and Slovak Service" vydaného Mudr. Marcelom Kunecom. Výzbroj 2x R-13M a 2x RS-2US je z Armament série od R.V.Aircraft. Podvesená prídavná nádrž je z vyradeného kitu od KP. Adaptéry pre R-13M som našiel v domácom "šrotovisku", niečo staré pre AIM-9, a tie mierne upravil. Adaptéry pre RS-2US som si "požičal" z kitu SU-7BMK od Modelsvitu :)

MiG-21MFN, #5581 má marking komplet z aršíka v kite. Výzbroj 2x R-60 je z Armament série od R.V.Aircraft. Podvesené prídavné nádrže sú z vyradeného kitu od Fujimi. Nie sú tvarovo úplne presné, ale ešte som nemal k dispozícii nové rezinové od R.V.

A na záver ešte zopár spoločných fotiek pred ich rozdelením do dvoch vitriniek, vzdialených od seba 120km. Ale ešte sa tento rok spolu stretnú pár krát na nejakých modelárskych akciách :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára